donderdag 1 februari 2007

En dan dat voetje de lucht in...

Binnenkort is het weer zover. Karnaval, een feest dat stilaan aan het uitsterven is in onze contreien. Maar in onze polderdorpen ten noorden van Antwerpen blijven ze volhouden. Daar zijn het de ganzenrijders die de kar trekken, of eerder "aan dat koppeke van de gans..." Enkele jaren terug was ik dan zelf ook nog een fier lid van de jonge ruiters van Zandvliet en heb ik zowaar zelf eenmaal meegedongen naar de koningstitel. Niets dan goede herinneringen! Een hele zondag op dat brabants trekpaard van café naar café, wat zeveren onderweg, vol roodsel gesmeerd worden, solo (boter) in de broek, wittekes door het keelgat, rond 14u verzamelen op de markt en rijden maar...

Ondertussen lig ik hier thuis te rusten. Mijn broer heeft met verrast met een nieuw spel voor de playstation, dan wordt die ook nog eens gebruikt. Tony Hawk's Project 8 wordt nu een paar uur per dag gespeeld. Merci broer!!

Op de radio weerklinkt juist een nummer van de Fixkes een groepke uit nog zo een polderdorp met een ganzenrijders vereniging. Als ge zin hebt, ga dan via bovenstaande link maar eens luisteren op hun site naar het nummer Stabroek. Ge wordt er zowaar gelukkig van, een leuke vorm nostalgie maakt zich van je meester als je enigszins wat voeling hebt met het noorden van Antwerpen. Een groepke om te volgen!!

De fixkes

Greetz G.


Geen opmerkingen: