maandag 2 april 2007

Champs!!

't Was even wachten op de foto's maar hier het verslag van een geslaagde zaterdagmiddag...

Afgelopen zaterdag zijn mijn cadetten oververdiend kampioen geworden in de provinciale A-reeks. Als bij toeval was deze laatste match van de competitie beslissend én moest ze trouwens gespeeld worden tegen de rechtstreekse concurrent, Makeba. Wij hadden een eerste ronde gespee
ld zonder puntenverlies en in de tweede ronde lieten we op Pitzemburg, Westmalle en Brasschaat 5 punten liggen. Makeba daarentegen verloor in de heenronde 6 punten en speelde een, tot zaterdag, perfecte terugronde. Met als gevolg dat wij in het klassement een voorsprong van 1 punt te verdedigen hadden om te titel binnen te halen. De Luysbekelaar was speciaal voor deze titelmatch aardig volgelopen met een 100-tal toeschouwers.

Mijn jongens beseften zeer goed dat dit soort wedstrijden niet vaak voorkomen en ze zouden er alles aan doen om er een leuke en goede wedstrijd van te maken. Om te beginnen verrasten ze me voor de wedstrijd in de kleedkamer met een gesigneerd T-shirt. Ze wilden gewoon hun waardering laten blijken voor 3 enorm leuke seizoenen. 't Waren inderdaad 3 heerlijke jaren. Dergelijke ploeg zal ik niet snel meer tegenkomen; toffe kerels, heerlijke werklust, karaktervolle jongens, leergierig, vriendelijk, beleefd, grappig, aangenaam, plichtsbewust, eerlijk, vrolijk... Een uitzonderlijke groep...


Champs!!!

Na een spannende en schitterende wedstrijd van beide ploegen werd het uiteindelijk 81-72 in ons voordeel. Mijn jongens hebben zaterdag één van hun betere wedstrijden gespeeld en winst was het logische gevolg. Proficiat kerels! Na het laatste fluitsignaal kon het feest dus losbarsten. In de zaal mochten ze felicitaties in ontvangst nemen van ontroerde ouders en andere blije supporters. De tegenstrevers trakteerden ons ook op een prachtig applaus. Maar dat was stilte voor de storm, de champagne stond klaar in de kleedkamer.
Het duurde dus niet lang voor het edele vocht in het rond spoot, door de kelen werd gegoten en over "stoere" kleerkasten stroomde. De overwinningsmars weerklonk, zelfs tot in de sporthal. De kleedkamer werd na het feest netjes gekuist door de spelers zelf!

Kampioenen!!!

Ook wat champagne?

Het kleedkamerfeestje ging over in een sober cafetariafeestje. Boven werd de zangstonde niet verder gezet. Het wakende oog van de aanwezige ouders was een te grote rem om nog verder uit de bol te gaan. We hebben er dan nog een gezellige pokernamiddag van gemaakt met een beperkte inzet van € 2,00. Dat liep voor mij af op een bewust verlies. 'k Kan op zo'n dag toch niet gaan lopen met al hun geld? Zoals altijd met deze jongens was het opnieuw een gezellige namiddag. Op enkele tornooien en een afsluitende BBQ na zit mijn periode met deze jonge mannen erop. 'k Zal ze missen. Merci kerels, dankzij jullie ben ik als coach en als mens enorm kunnen groeien.


La lala la la lalalala lala lala la la.....

G.

2 opmerkingen:

Marrek O'Polo zei

Proficiat G !
Mogen we al weten wat de volgende uitdaging wordt ?

MP

Geronimo zei

Zelf nog geen idee.

G.